Пълен стадион посрещна първия мач на юношите до 17 години в Стара Загора, но за съжаление нашите млади таланти отстъпиха с 0:2 на Хърватия.

България е домакин на Евро 2015 за юноши, и преди срещата с хърватите, се проведе и официалното откриване на първенството, в присъствието на Красен Кралев, Борислав Михайлов и Стилиян Петров.

В първия четвърт час Хърватия имаше териториален превес, но българският тим направи две по-интересни контраатаки, въпреки че и при двете бе отсъдена засада. Павел Головодов и Тонислав Йорданов създаваха интересни ситуации пред вратата на гостите, но нямаше някакви 100-процентови ситуации.

Доминацията на Хърватия с топката доведе до откриването на резултата в 24-та минута, с попадение на Марко Бабич, който получи отдясно в пеналта, обърна се и шутира без проблеми.

Първото полувреме приключи с преднина за гостите, но българският отбор не се отказа, и търсеше изравняване, независимо от физическото надмощие на хърватите.

През вторите 40 минути отново хърватите имаха повече владението на топката, но постепенно България започна да надига глава. Промените на Александър Димитров освежиха играта на нашите момчета, и на терена се появиха Георги Янев, Валентин Йосков и Светослав Ковачев.

източник: lap.bg

Първият и най-добър добър опит за България през второто полувреме бе дело на Георги Русев, в 52-та минута, като той се освободи добре от защитник в пеналта, но ударът му попадна в ръцете на хърватския страж.

Тонислав Йорданов също бе на стрелкова позиция в 66-та минута, но би във вратаря.

Точно преди да почне последната минута от продължението на редовните 80, Адриан Блечич оформи крайното 2:0 за Хърватия.

Другият мач от групата на България между Испания и Австрия, завърши 1:1 в Бургас.

източник: lap.bg

------------------

България: Даниел Наумов, Димитър Савов, Кристиян Славов-капитан, Петко Христов, Матео Стаматов, Радослав Димитров, Илиян Стефанов, Павел Головодов, Асен Чандъров, Георги Русев, Тонислав Йорданов. (Шейтанов, Иванов, Боримиров, Янев, Чукалов, Йосков, Ковачев)

Хърватия: Шемпер, Соса, Ерлиц, Калайца, Солдо, Гира, Брекало, Джурашек, Моро, Маич, Бабич. (Невистич, Бришки, Ловрен, Халилович, Урошевич, Бречич)

Главен съдия: Павел Рачжковски (Полша);
Съдии: Стен Клаасен (Естония), Виле Кошкиниеми (Финландия);
Четвърти съдия: Рой Рейншрайбер (Израел)