ЦСКА е безспорният фаворит за спечелването на Купата на България във финалния сблъсък с Монтана. Но феновете на "червените" трябва да имат едно наум, защото статистиката преди мача сочи нещо много интересно. 

Макар и аутсайдери в тази битка, играчите на Монтана са спечелили повече трофеи от този турнир от съперниците си на "Васил Левски". Четирима играчи на Емил Велев са триумфирали с Купата на България, докато в лагера на Христо Янев са само трима. 

Освен това, само един от футболистите на Монтана - Станислав Генчев - има повече трофеи от всички играчи на "червените", взети заедно. 35-годишният ветеран е триумфирал пет пъти с отличието с три различни отбора. Той го е печелил през 2002, 2003 и 2005 г. с Левски, през 2008 г. с Литекс и през 2012 г. с Лудогорец. 

Другите от състава от "Огоста", печелили трофея, са Йордан Тодоров, който триумфира през 2006 г. с ЦСКА, Иван Стоянов, който вдига титлата с Лудогорец през 2012 г. и Иван Коконов, триумфирал с фланелката на Черно море миналата година. 

Единствените цесекари, които са печелили отличието от този състав, са Борис Галчев (2011 г. с ЦСКА), Александър Бранеков (2006 г. с ЦСКА) и Момчил Цветанов (2008 и 2009 г. с Литекс). 

Трябва да се отбележи, че в състава на "червените" в момента и Костадин Хазуров е бил собственост на Литекс по време на спечелването на Купата на България през 2008 г., но тогава играе под наем в Дунав Русе.