В живота никога не е късно да се превърнеш в герой. Било на 13, 18, 25 или както е в конкретния случай на 34 години. Йордан Минев стана първият български футболист, който с гола си, донесе първата победа на български отбор в груповата фаза на Шампионската лига. Това е миг на слава, но и резултат от много, много работа. Йордан Минев е от футболистите, които много рядко, да не кажем никога, влизат в светлината на прожекторите с попадения. Той обаче го направи в най-важния миг... както каза след мача - “като няма какво да я правя, бия и тя влиза”. Късметът обича смелите. Познавайки играта на Минев от години, съм сигурен, че от тази ситуация в други 90% от случаите националът ще търси подаване. Не и този път, ритна я и тя влезе.

Всъщност, Йордан Минев не е герой. Той просто е част от отбор, който продължава да твори история. Отбор, който продължава да играе луди мачове, които се помнят дълго във времето. Този отбор е обречен - всичко да се случва извън сценария. Така започна всичко с първата титла, така продължи с първото отпадане от Европа, така премина втората титла, а какво да говорим за Лацио и Козмин Моци и другите луди мачове. Емоцията продължава, въпреки че се превръща в рутинна и очаквана. Когато си на мач на Лудогорец в Европа, всичко може да се случи, а мине ли 85-ата минута става страшно.

Победата? Тя бе очаквана и закономерна. Основната част от българските футболни запалянковци искаха такава победа и очакваха от Лудогорец да я постигне. Във футбола има закономерности, въпреки че понякога има и отклонения. Лудогорец търсеше трите точки. Базел игра за реми, особено през второто полувреме. Във футбола има и неписани правила – когато играеш за Х, накрая губиш. Това се случи с Базел, въпреки че червеният картон може да послужи като оправдание. Да! Този път българите бяха облагодетелствани от съдийското решение, но както се казва – един път взел, друг път дал. Във футбола има и кръговрат.

Всъщност, шампионите продължават да постигат целите си една след друга. Първо влязоха в групите, после вкараха гол, даже два, а снощи постигнаха и първите си точки. Мечтите продължават – следващите цели са ясни – европейски мачове и след Нова година и нова титла на България.