Отборът на ПФК Бургас загуби гостуването си на Локомотив (Горна Оряховица) с 1:2. Двубоят бе от XIV кръг на „Б” група. През по-голямата част от мач бургазлии играха с човек по-малко, след като в 25-ата минута Слави Костенски получи червен картон.

Наставникът на ПФК Бургас Ангел Стойков имаше претенции към главния рефер.

„Първо искам да благодаря на момчетата за себераздаването. Показаха изключително мъжка игра. На тежкия и разкалян терен, повече от час с човек по-малко, всички играха отлично. Поведоха ни, но и с 10 човека не се предадохме. Ударихме греда, успяхме да изравним, а имахме възможности и за втори гол, с който да спечелим мача. За съжаление, в последната секунда допуснахме попадение в нашата врата, но и това се случва“, сподели Стойков.

„С показаното в този двубой и в предишния – с Локомотив (Мездра) – убеден съм, че нещата ще дойдат по местата си и резултатите няма да закъснеят. Това е пътят, това е начинът, по който трябва да изглеждаме”, заяви треньорът на ПФК Бургас Ангел Стойков.

Главен рефер бе Георги Димитров, с помощници Георги Минев и Иван Станев – всички от София.

„Не обичам да коментирам арбитрите, но този път няма как да не го направя. Безобразно съдийство. Не искам да употребявам силни думи, но ръководенето на срещата, най-меко казано, бе абсолютна подигравка с нашия отбор. Гониш, незнайно защо, наш футболист още в 25-ата минута. Дори привържениците на домакините недоумяваха защо на Слави Костенски бе показан червен картон. После има брутално влизане в краката на Миро Радев - с бутоните напред. Не знам как не получи изключително тежка контузия. Съдията дори фаул не отсъди. Имаше и още много други тънки моменти, при които нашият отбор бе ощетен. Категорично мога да заявя, че реферите не се справиха с мача. Ръководенето на двубоя бе под всякаква критика”, коментира Ангел Стойков.