Новата кандидатура за член на Управителния съвет на Левски е Илия Козарев. Името му обяви председателят на УС Иво Тонев, като уточни, че предложението е внесено от тръст „Синя България“.

Илия Козарев все още не е член на ръководния орган на „сините“, но е само въпрос на време да бъде одобрен от Надзорния съвет.

Новият кандидат за член на УС е собственик на фирма „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД и е с предмет на дейност е с предмет на дейност "Строителство на водопроводни и канализационни мрежи, сгради и съоръжения".

Илия Козарев е един от създателите на тръст „Синя България“, като освен това е собственик на ФК Левски Паталеница.

„Обединихме се единодушно да предложим Илия Козарев за нов член на УС, чиято кандидатура трябва да бъде одобрена от Надзорния съвет. Неговото име беше предложено от тръст „Синя България“, заяви Иво Тонев.

Членът на УС на Левски Васил Колев обяви по повод кандидатурата: „Илия Козарев отговаря на този етап на профила „хора, които търсим“ - да има идеи за решения за преодоляване на проблеми с бюджети и да бъдат доказани в каузата левскари. Освен това е собственик е на Левски Паталеница, но този отбор има много добър терен. Той един от съучредителите на тръста, помага в много различни дейности, в отбора по футзал на Левски, в много детски турнири.“

Иво Тонев внесе още уточнения за Управителния съвет: „Предстои да бъде попълнен съставът на УС на Левски до 7 човека. Аз лично няма да приема нито едно предложение на УС, ако не е взето с пълно мнозинство. Независимо, че сега ще станем 5 човека, а до края на февруари ще станем 7. Това би трябвало да гарантира, че Левски не би трябвало да допуска грешките, допуснати до тук.“

„Аз на Тодор Батков няма да му бъда говорител, той е собственик на Левски, той продължава да бъде собственик на Левски и има поети финансови ангажименти“, каза още Иво Тонев.