Отборът на Лудогорец победи с 7:0 третодивизионния Евроколеж Пловдив във втората контролна среща по време на лагера в Смолян. Снощи шампионите спечелиха с 9:0 срещу новака в трета дивизия Атлетик Куклен. С тези два мача Лудогорец приключи първия етап от подготовката си, като спази традицията да загрява за сезона с мачове срещу аматьорски отбори.

Георги Дерменджиев отново раздели своя отбор на две единадесеторки, които взеха участие в двете полувремена. Единствените двама, които не взема участие в срещата бяха Джоди Лукоки и Върджил Мисиджан, които се оплакват от леки травми.

В контролата срещу Евроколеж и седемте гола бяха дело на чужденци. Бразилците Лукаш Саша, Жуниор Кишада и Вандерсон се разписаха по веднъж, техния сънародник Марселиньо вкара два гола, а още две попадения за би мадагаскарския национал Абел Анисе.

Двете нови попълнения в Лудогорец Игор Пастун и Густаво Кампаняро също взеха участие в мача, като тепърва ще се сработват със съотборниците си.

Шампионите ще получат няколко дни почивка преди старта на втория подготвителен лагер в Австрия. В понеделник Лудогорец ще разбере и срещу кой отбор ще стартира еврокампанията си тази година.