Футболистът на Берое Салим Керкар, който вкара един от головете за успеха с 3:0 над Локо Пд заяви, че победата е важна за запазването на мястото в шестицата. Със спечелените три точки старозагорци се изкачиха на третото място с 34 точки.

„Започнахме много добре и ни беше лесно в началото, защото Локомотив не нападаха много и не ни създаваха много проблеми. Победата днес е много важна по пътя ни към първата шестица“, започна Керкар.

„Ние си направихме сами лесен мача с това, че стояхме добре и в защита и нападение и контролирахме случващото се на терена. Не направихме много грешки и затова мачът бе лесен за нас“.

„Математически все още не са ни достатъчни точките за шестицата. Но победата е важна по пътя към тази цел. Ще видим другите резултати. Трябва да играем много силно и в следващите мачове – другата седмица играем с ЦСКА. Ако играем добре и в оставащите мачове ще влезем със сигурност в шестицата“.

„Трябва да играем както всеки мач – компактно и като отбор. Трябва да пресираме, защото ако им оставим пространства ще ни създадат много проблеми. Трябва да сме концентрирани от началото до края и да вземем минимум една точка от ЦСКА“, каза още Керкар.