Фенове на Лудогорец събират средства, за да помогнат на един от тях. 15-годишно момче от Попово спешно се нуждае от подкрепа за извършване на неврохирургична ортопедична операция в истанбулската болница „Аджъбадем“. 

Аксел Хасанов е с диагноза Синдром на Арнолд-Киари и  съпътстваща сколиоза. Заболяването е свързано с вродена малформация на мозъка. Според медицински справочници в основата на синдрома стои низходящо изместване на малкомозъчните тонзили през големия тилен отвор (отвора в основата на черепа). Сколиозата пък е заболяване на гръбначния стълб.

За извършването на операциите на Аксел са необходими 65 850 долара – сума, която е непосилна за семейството на момчето.

В родния му град различни организации са се включили в кампания за събиране на средства. За 21 юни е насрочен концерт на местни таланти и базар на художествени занаяти и сладкарски изделия, организират ги читалище „Св.св. Кирил и Методий“ и Младежкия червен кръст в града.

В кампанията участва и фен клубът на „Лудогорец“ в Попово. Аксел е сред активните му членове, тийнейджърът е сред най-добрите познавачи на шампионите, в онлайн играта на клуба „Познай резултата“ на поповската фракция почти през целия сезон водеше в класирането, но остана на второ място.

Феновете от Попово са потърсили подкрепа и от привърженици на тима от други градове. На традиционния събор на феновете на 18 юни ще има кутия за дарения за болното момче.

Съпричастно към кампанията е и сдружение „Да бъдем хора“ в Разград, което отправи призив за събиране на средства за лечението на Аксел. По неговата сметка можете да преведете средства, другият вариант е да участвате в онлайн базара на „Да бъдем хора“ на:https://www.facebook.com/groups/1524151381219328/?fref=ts.

По банков път можете да помогнете, като преведете средства на сметката на „Да бъдем хора“:

BG22IORT80481083446900
BIC:IORTBGSF титуляр: СНЦ " ДА БЪДЕМ ХОРА" с председател Полина Иванова, основание за плащане: Дарение за Аксел.

Сметката за събиране на средства, открита от родителите на момчето, е в ОББ:
Аксел Неждетов Хасанов
IBAN: BG96UBBS80021047009740
BIC: UBBS BGSF.