Преди часове официално стартира кампанията „Левски е твой”. Дотук  добре, но знае ли обикновеният човек какво точно представлява  дарителската инициатива с акции за “синия” клуб?

Последните години все  повече се опитва налагането на подобни кампании не само в спорта, но  само специалистите в областта са запознати с придобиването на подобни  дивиденти. За едни „Левски е твой” е начин да докажат принадлежността си към  “синята” идея. За други придобиването на минимум 100 акции за 100 лева  от поименните 30 669 974 такива е въпрос на чест.

100 лева в София  обаче имат различна стойност от 100 лева в малките градове и села на  бедната ни страна. Фенът може да задели тази сума еднократно, или пък  да направи подарък за празник на левскар, но какво реално получава в  замяна и какви задължения тепърва ще има?!

Опитът в чужбина е един, като в Барселона, например, но на родна територия  имаме няколко неуспешни примера, като най-пресният е този с ЦСКА. Затова, ако си от Левски и можеш да заделиш 100 лева, стани част от  „Левски е твой” и ще знаеш, че си помогнал.

А има и друг вариант -  след години, като извадиш пред родата или приятелите онова листче,  което пазиш сред дипломи и грамоти, на което пише „Временно  удостоверение”, че притежаваш 100 броя обикновени поименни акции с  право на глас от капитала на дружеството, ще можеш да кажеш носталгично  „Еее, пред 2015-та и аз станах част от сините!”.