Световният шампион по баскетбол САЩ започна подготовка за Мондиал 2014. Малко повече от месец преди старта на шампионата в Испания, Майк Кжижевски събра голяма група от играчи от НБА, като част от тях ще участват само в подготовката. 19 са имената, които ще се готвят до последно за Световното, и от тях Кжижевски ще избере кой да пътува за Испания.

Групата от 19: Брадли Бийл, ДеМаркъс Къзънс, Стеф Къри, Антъни Дейвис, Андре Дръмънд, Кевин Дюрант, Кенет Фарид, Пол Джордж, Джеймс Хардън, Гордън Хейуърд, Кайри Ървинг, Кайл Корвър, Деймиън Лилард, Дерик Роуз, Клей Томпсън, ДеМар ДеРоузън, Чандлър Парсънс и последните допълнения - Пол Милсап и Джон Уол.

Лагерът на тима стартира в Лас Вегас, Невада, а в петък ще има и първа контрола, между играчите, разделени на два отбора. След 12 дни почивка, САЩ се събира пак на 14-15 август в Чикаго, където има и контрола с Бразилия на 16 август.

От 17 до 22 август американските национали ще са в Ню Йорк, където имат проверка с Доминиканската република на 20 август, с Пуерто Рико на 22 август.

Краят на подготовката ще е на Канарските острови, вече на испанска земя, а последната контрола ще е със Словения на 26 август.

САЩ е в група С на Световното, заедно с Доминиканската република, Нова Зеландия, Турция и Украйна.