Отборът на Словения продължава победния си ход на Световното първенство по баскетбол в Испания. Поредният противник, който падна пред словенците бе отборът на Ангола. Словения победи с 93:87 точки и оглавява група D с актив 4-0. Ангола пък вече инкасира трето поражение, като има само една победа. Двата тима изиграха интригуващ и равностоен сблъсък, като словенците водеха само с 1 точка на почивката. В последната четвърт анголците изравниха при 74:74, но Словения направи серия от 10:0 и поведе с 84:74 точки. До края нервите на словенците издържаха и те триумфираха с 93:78 точки. Със 17 точки се отличи Домен Лорбек, а Горан Драгич завърши с 14 точки за победителите.
 

Аржентина

източник: FIBA.com

В група В Аржентина се справи със Сенегал с 81:46 точки и излезе начело във временното класиране. Аржентинците вече са с актив 3-1, а Сенегал има две победи и две поражения, и заеман третата позиция. Луис Скола бе познатият лидер на Аржентина с 22 точки и 14 борби. Сенегал вкара само 9 точки във втората и 8 точки в четвъртата част, а Аржентина направи цели 20 точки разлика само в четвърта част, която спечели с 28:8.
 

Турция

източник: FIBA.com

Турция се нуждаеше от продължение за успех срещу Финландия със 77:73 точки в група С. Турците изиграха слабо първо полувреме и трябваше да наваксват в третата и четвъртата част. Редовното време приключи при резултат 68:68 точки, а в продължението турците реализираха 9 срещу 5 точки за съперника. Така Турция записа втора победа на Световното, като има и две поражения, и заема трето място във временното класиране в групата. За Финландия това бе трета загуба, като имат само една победа.
 

Франция - Бразилия

източник: FIBA.com

Сърбия и Бразилия направиха истинско шоу в група А, което приключи с успех за бразилците с 81:73 точки. Те оглавиха временното класиране с 3 победи и една загуба, а сърбите са с актив 2-2. Бразилия водеше с 48:32 на почивката, преди сръбският национален тим да се развихри и след серия от 27:7 точки в крайна сметка частта приключи при 32:12 за Сърбия и общо 64:60. В последната четвърт обаче Бразилия се вдигна и реализира 21 срещу 9 точки за противника, стигайки до победата с 81:73 точки. С 21 точки за Бразилия най-резултатен бе Маркус Виейра, а за Сърбия с 14 се отчете Милош Теодосич.