Австралия постигна важен успех в група D на Световното първенство по баскетбол, с 82:75 над Литва. Така и двата отбора вече са с по две победи и загуба, а въртележката до края на груповата фаза може да се окаже много интересна.

Австралия изигра повече от страхотно първо полувреме, като във втората част позволиха само осем точки на съперника. На почивката разликата бе цели 19 точки, а Литва направи невероятни грешки, върху които да си говори в съблекалнята.

През второто полувреме, в което Литва започна с двамата близнаци - Кшищоф и Дариуш Лавринович - тимът на Йонас Казлаускас бе много близо до обрат, след като и звездите на Австралия започнаха да грешат по-честичко. Засиленото нападение на литовците скъси много дистанцията, и в последните минути Литва дори имаше шанс за обрат. И в този момент обаче, грешките закопаха Литва, и спокойната, доста уверена игра на Австралия се увенча с успех.

Пропуски под коша, грешни пасове, и слаба стрелба от разстояние не дадоха надежди на Литва, докато Австралия имаше отличен план за игра, и в двете фази, и го изпълни от началото до края. Реналдас Сейбутис завърши с 21 точки за Литва, като най-резултатен в мача. Джо Ингълс отбеляза 18, Арън Бейнс добави 14, а Матю Делаведова - още 13. На 3 септември Литва играе срещу Корея, а Австралия - срещу Мексико.