Баскетболистите на Мексико постигнаха първа победа на Световното първенство по баскетбол. "Ацтеките" разбиха с 24 точки разлика един от редовните участници на Мондиалите Ангола - 79:55. 

Африканците се движеха "по разписание" в началото на двубоя. Те взеха първата част, а до почивката губеха само с една точка разлика - 35:36. След подновяването на играта след голямата почивка обаче настъпиха минутите на мексиканците. 

Тогава се развихри Густаво Айон-Агире, активно подпомаган от Хорхе Гутиерес. Двамата отбелязаха точки във важни моменти, което позволи разликата да набъбне и след третата част да е вече двуцифрена. 

Вдъхновените "ацтеки" не спряха да налитат и в последната четвърт, с което заслужено разбиха опонента си с над 20 точки разлика. Ектор Ернандес с 24 точки и Густаво Айон-Агире със 17 бяха в основата на успеха на тима си. 

За анголците на ниво се представиха единствено Жоаким Гомес и Яник Морейра. Двамата отбелязаха по 13 точки, а първият хвана и 9 борби, докато вторият овладя 6. Усилията им обаче се оказаха крайно недостатъчни. 

Така след този развой Ангола и Мексико се изравниха по точки в класирането, след като натрупаха по една победа и две загуби. Латиноамериканците обаче са по-напред заради по-добрата точкова разлика два кръга преди края на груповата фаза.