Звездата на американския тим Дерик Роуз даде интервю, публикувано в „Гадзета дело Спорт“. Той бе запитан как се чувства след две години, в които имаше проблеми с колената.

„Повтарям, чувствам се готов. Знам, че този въпрос ще продължи да се повтаря, но винаги ще отговарям по един и същи начин. Контузиите са забравени. Бързо се завръщам във форма, също и заради участието ми в националния отбор на САЩ. Преценявам ситуацията всеки ден, но видимо се подобрявам“, заяви Роуз.

Той коментира и преминаването на Пау Гасол и Никола Миротич в Чикаго Булс и очакванията му за тяхното представяне през новия сезон.

„Сигурен съм, че Пау ще се адаптира много бързо. Видях го как се справи в Лейкърс. С Пау, Нико и Йоаким Ноа ще имаме по-голяма дълчочина на състава и комбинациите в играта ни ще ни позволят да направим добри плейофи.. Наблюдавахме и Миротич, разнообразието в играта му ни се нрави много. Може да играе и по-далеч от коша, както и Пау. Моята задача ще бъде да организирам играта. И повярайте ми, ще се справя с нея“, заяви Дерик Роуз.