Баскетболната дестинация през следващите 16 дни ще бъде Испания. Световното първенство при мъжете ще събира най-добрите 24 отбора на планетата, за да определи победителя, а той ще е само един.

Груповата фаза на надпреварата ще се играе в Билбао, Гран Канария, Гранада и Севиля (30 август - 4 септември), а финалната фаза ще се състои в „Палау Сейнт Жорди” в Барселона и „Паласио де Депортес“ в Мадрид (6-14 септември).

В първия етап участниците са разделени в четири групи:

Група А: Бразилия, Египет, Франция, Иран, Сърбия и Испания.

Група В: Аржентина, Хърватия, Гърция, Филипините, Пуерто Рико и Сенегал.

Група С: Доминиканска република, Финландия, Нова Зеландия, Турция, Украйна и САЩ.

Група D: Ангола, Австралия, Корея, Литва, Мексико и Словения.

Настоящият световен шампион от САЩ е готов за ново предизвикателство, и, разбира се, нова титла. Отборът е сочен за фаворит и в Испания. Янките нямат загубен мач от 2006 г., а в последните години освен Мондиала през 2010 г. спечелиха и Олимпиадите в Пекин и Лондон.

Най-интересните 23 срещи от шампионата зрителите на Диема и Нова Спорт, както и читателите на Gong.bg  ще могат да проследят пряко, с картина. Баскетболните фенове ще могат да видят всички срещи от осминафиналите до големия финал. Само в първата фаза от първенството ще бъдат излъчени общо 7 срещи, три от които на най-сериозния претендент и световен шампион – националния отбор на САЩ.

Още в първия ден от надпреварата, програмата ще предложи на най-заклетите фенове на баскетбола, цели 12 мача. Проследете всичко най-интересно в специализирания сайт на Gong.bg за Световното първенство - http://basketball2014.gong.bg