Отборът на Полша, който е съперник на България в предварителна група D за предстоящото през септември Световно първенство по волейбол в България и Италия, започна с успех в проверките си от подготовката за Мондиала. Представителите на "дружина полска" записаха две победи, като надиграха на свой терен Камерун.

В първия приятелски мач домакините надделяха над съперника с 3:1 (25:20, 25:23, 26:28, 25:19). Във втората проверка поляците бяха още по-убедителни, като спечелиха срещата категорично с 4:0 (31:29, 25:17, 25:16, 25:20). Двубоите бяха подгряващи за световните шампиони преди участието им в домакинския турнир "Хуберт Вагнер", който е също част от подготовката за световното първенство. Традиционната надпревара ще се проведе от 24 до 26 август, като поляците ще се изправят срещу класни съперници като Русия, Франция и Канада.

България ще изиграе мачовете си от първата фаза на Мондиала между 9 и 18 септември във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември).

Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Не по-малко интересно ще е в Русе, където ще пристигнат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще показват умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет. /БГНЕС