Тази вечер българският национален отбор по волейбол излиза за третия си и същевременно много важен мач на Световното първенство. От 20,40 часа във Варна момчетата на Пламен Константинов започват преследването на задължителна победа срещу аутсайдера в нашата група D – Пуерто Рико.

Снощната загуба с 1:3 от Иран представляваше сериозен удар не само като резултат, а най-вече защото потенциално би ни изпратила в по-тежкия поток при евентуално продължаване напред в турнира. В името на класирането довечера трябва да се търси възможно най-убедителна победа над противника, който има 2 загуби в двата си мача дотук. Ние от своя страна заемаме третата позиция с 3 точки от 2 срещи. Лидери са съставите на Иран и Полша, които са с по две победи.

Пуерто Рико загуби с по 0:3 и от поляците, и от иранците, което на практика го лишава от шансове да продължи напред. Това обаче съвсем не значи, че мачът за България ще бъде лесен. Нашият тим трябва да даде най-доброто от себе си, за да опази голямата звезда на островитяните Морис Торес. През последните години диагоналът играе в клубове от Италия, Франция и Полша.

След снощния мач възникнаха съмнения около състоянието на нашия атакуващ играч Тодор Скримов. В края на мача срещу Иран той напусна контузен и макар да увери, че става въпрос само за схващане, може и да получи почивка тази вечер. Днес Скримов ще мине медицински тестове, които ще разкрият повече детайли около травмата. Все пак съществува и голяма вероятност да го видим в действие в зала "Конгресна".

Проследете развоя на мача България-Пуерто Рико благодарение на Gong.bg!