Либерото на националния отбор Теодор Салпаров беше доволен след развоя на мача с Пуерто Рико на Световното първенство по волейбол. Нашите момчета разбиха тима от Карибите с 3:0, а според ветерана това е било задължителен за спечелване мач. 

Според Салпаров, сега е задължително да бъде победен и другият тим от тази част на света в групата ни - Куба, който е и следващият ни съперник в неделя вечер. Тогава вече тимът ни ще е наясно какво му трябва преди последния мач в групата с Полша.

"Трябваше ни да победим чисто. Пуерто Рико не са от нашата класа и беше задължително да ги бием. Трябва да бием чисто и Куба, както и да дадем всичко срещу Полша. Надявам се да имаме успех, всичко може да стане. Преди последния мач с поляците ще знаем дали имаме шансове да станем първи или втори", заяви Салпаров.

Либерото коментира и какво пречи на отбора да е по-постоянен и в кои елементи трябва да се подобрява, за да станат по-добри резултатите и занапред по време на Световното първенство.  

"Всичко е на психологическа основа и умение. Ние правим пропуски в елементарните ситуации. Големите отбори си взимат тези положения. Трябва да надградим в дребните детайли", заяви една от звездите на националния ни отбор.