Ясна е пълната програма на мачовете на волейболните ни национали от втория етап на Световното първенство, което се провежда в България и Италия.

Всички двубои на „лъвовете“ от този етап ще се играят в столичната „Арена Армеец“, като първият сблъсък за момчетата на Пламен Константинов ще бъде срещу костеливият тим на Иран. Срещата е на 21 септември (петък), от 20:40 часа.

По-рано същия ден и в същата зала сили ще мерят САЩ и Канада – от 17:00 часа.

България - Полша

източник: LAP.bg

За 22 септември (събота) е предвиден мачът между България и САЩ, отново от 20:40 часа, а от 17:00 е битката между Иран и Канада.

На 23 септември (неделя) България ще изиграе третия си мач от този поток – срещу Канада от 20:40 часа в „Арена Армеец“, а от 17:00 часа САЩ играе с Иран.

Във Варна ще играят Сърбия, Полша, Аржентина и Франция, като четвъртфиналите откриват западните ни съседи и „Дружина полска“ от 17:00 часа на 21 септември, а по-късно от 20:40 часа е сблъсъкът между Аржентина и Франция. В събота Сърбия играе с Аржентина от 17:00 часа, а Полша ще мери сили с Франция от 20:40. В неделния ден Франция спори с Аржентина от 17:00 часа в моркста ни столица, а от 20:40 часа е битката между Полша и Сърбия.

Ясни са съперниците на България за втория етап на Мондиала

Ето още веднъж и всичките групи:

Група Е (мачовете се играят в Милано, Италия) 

Италия

Холандия

Русия

Финландия

 

Група F (мачовете се играят в Болоня, Италия) 

Бразилия

Белгия

Словения

Австралия

 

Група G  (мачовете се играят в София, България) 

САЩ

Иран

БЪЛГАРИЯ

Канада

 

Група Н (мачовете се играят във Варна, България) 

Полша

Сърбия

Франция

Аржентина

Напомняме, че първенците от оформените 4 групи сега, както и двата най-силни втори състава, ще излъчат финалната шестица, където отборите ще бъдат разпределени в нови две групи от по три тима. Срещите от финалния етап ще се играят в Италия.