Селекционерът на България по волейбол Пламен Костантинов сподели след поражението от Полша с 1:3 гейма, че във важните моменти съперникът е играл по-добре.

Тимът ни претърпя поражение от Дружина полска, но продължава напред във втората фаза на Световното първенство. В мачовете в София отборът ще срещне САЩ, Канада и Иран.

„Сигурно и късмет не ни достигна за успех. Можехме да вкараме мача в тайбрек, но не издържахме. Подобна ситуация имахме и с Иран. Два мача такива, които тежат в един такъв турнир, но това е реалността”, сподели Пламен Константинов след срещата пред БНТ.

„Игра на нерви, на опит. Във важните моменти те играха по-правилно.”

Колкото до предстоящата фаза, селекционерът каза: „Само ако спечелиш трите мача, ще можеш да се пребориш за финалната шестица. Ще се борим до края.”

По този начин България завършва първата фаза на трето място с актив от три победи и две загуби, а в следващия етап от шампионата ще премери сили с отборите на САЩ, Иран и Канада. Трите мача на националите ще се играят в петък, събота и неделя вечерта в столичната зала „Арена Армеец“. За финалната шестица продължават победителите в четирите групи и двата най-добри втори отбора.