Селекционерът на България Пламен Константинов поздрави отбора на Иран, който ни победи с 1:3 и сподели, че сервисът на „лъвовете” е създал проблеми в хода на срещата. Наставникът изрази учудата си, след като изтъкна, че това е един от най-силните елементи по време на тренировките на трикольорите.

„Трябва да отдадем заслуженото на Иран, тъй като изиграха много стабилен мач, с по-малко грешки от нас. В началото ние бяхме по-нервни, а те спокойни. Сервисът ни не вървене, макар на тренировките да ни е един от най-силните елементи. Те имаха и добро посрещане, а това направи разликата в мача. Маруф е голям разпределител и го доказа днес. Водеше мача без спадове и всичките му отигравания бяха правилни. Опитът, който имат е много голям”, сподели Константинов веднага след края на мача.

„Не се получиха някои неща, които искахме. Младите момчета в отбора преживяват негативните моменти на игрището дълго време. В такива срещи не трябва да губиш своята концентрация, защото една-две минути са достатъчни да ти се обърне мача”, продължи селекционерът.

„Не можем да си позволяваме да сме разконцентрирани дълго предвид честотата на мачовете. Всичко свършва тук в залата. Предстои мач с Пуерто Рико и Куба и ще дадем всичко от себе си, за да достигнем до мача с Полша с две победи и да търсим поправителен срещи тях”, завърши Константинов.