Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов повтори, че не е доволен от представянето на националите в двубоя с Иран от първата групова фаза на световния шампионат в България и Италия, когато българският тим загуби във Варна.

България излиза отново срещу Иран в първия си мач от втория етап на Световното първенство. 

Двубоят е в петък, 21- септември от 20.40 часа в "Арена Армеец" в София.

"Доволен съм от всички мачове, с изключение на този с Иран. Може би заради това, че знаехме, че е ключов двубой с пряк конкурент, ако оставим Полша да бъде една крачка пред всички. Може би точно това натежа, защото направихме невъзможно количество грешки и то голяма част в първите два гейма. Цяла година нямаме мач с 11 грешки в атака. Обикновено не го правим. Мисля, че това направи голямата разлика. Имахме две възможности в четвъртия гейм да се върнем в мача, но изпуснахме две ситуации и това ни струваше мача. Дано утре бъде различно", коментира Константинов пред медиите в столицата.

Всички сме поставени в едни условия. Трябва да сме по-категорични в крайната фаза, в ключовите моменти. Да се поема повече отговорност от опитните играчи в такива моменти", добави Пламен Константинов.

България има три победи и две поражения преди мачовете си с Иран, САЩ и Канада от втората групова фаза на Мондиал 2018.

И трите мача ще се играят в "Арена Армеец".

"Ако останем с две загуби, е напълно реално да се класираме за финалите. С три загуби мисля, че ще бъде почти невъзможно да класираме за финалите. Само Италия, Полша и САЩ са без нито едно поражение до момента. Всички отбори, с които ще се конкурираме за класиране във финалната фаза, са с по една или две загуби. С три победи от втората фаза е реално да се надяваме на класиране напред. Въпросът е дали може да ги постигнем. Важен е двубоят в петък. Ако спечелим мача утре, няма какво да губим срещу американците. Те са най-силни в нашия поток, но все пак имаме нашите шансове", категоричен бе Константинов.

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Той коментира и разликите между българския отбор и световния шампион Полша.

"Това, което може да направи Полша, ние не може да го направим. Нямаме техните качества. Ние може да заложим на нашите силни страни и да се опитаме да напипаме техните слаби. Много е различно. Ако направим три победи, ще бъде над очакванията на всички, но не е невъзможно. На момчетата им липсва малко вяра. Точно вярата един към друг в някои по-тежки моменти. В отбора има нелош колектив, важно е да покажем психика. Когато играеш вкъщи, винаги има по-големи очаквания. Трябва да се научим да носим тази тежест. Трябва да се научим да използваме публиката. Ако не ни вървят нещата, публиката може и да натежи", заяви още националния селекционер по волейбол.

Пламен Константинов се надява да може да използва Теодор Тодоров в предстоящите решителни мачове в петък, събота и неделя.