Иран започна с победа участието си в група D на Световното първенство по волейбол, което се провежда в Италия и България. Азиатският тим спечели чиста победа с 3:0 /25:19, 25:14, 25:18/ над Пуерто Рико в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.

Двата тима са в групата на България. „Лъвовете” излизат утре вечер от 20.30 часа срещу Иран.

Иран започна много по-добре срещата и набързо поведе с 3:0, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:5 в полза на символичните домакини. Те  показаха отлична игра, особено на блокада, и започнаха да трупа преднина, която достигна до 7 точки при 14:7, а при второто прекъсване резултатът бе 16:10 за иранците. Независимо че пропиля три гейм бола в края на първата част Иран успя да я спечели с 25:19.

През втората отново Иран показа много добра игра и поведе с 5:1. При първото техническо прекъсване преднината на иранците бе 4 точки - 8:4. Отборът на Пуерто Рико не успяваше да се противопостави на мощната игра в атака и отличната защита на символичните домакини и при второто техническо прекъсване изоставаше с 6 точки - 10:16. Отборът на Пуерто Рико продължи да допуска много грешки в атака и защита и не успя да се противопостави на Иран и загуби втората част с 14:25.

Гостите показаха много по-добра игра в началото на третата част и успях ада поведат с 2 точки, но допуснаха изравняване при 7:7. При първото техническо прекъсване резултатът бе 8:7 за Пуерто Рико. Иран успя веднага да изравни, след което и поведе в резултата, а при второто техническо прекъсване азиатският отбор имаше преднина от 4 точки - 16:12. С много силна игра в края на гейма иранският тим успя да спечели третата част с 25:18 и съответно мача с 3:0.

След изиграването на първите две срещи в групата България и Иран имат по една победа, а Финландия и Пуерто Рико са с по една загуба.

По-късно е втората среща от днешната програма в групата, която противопоставя настоящия световен шампион Полша на Куба. /БТА