Националните селекционери на Бразилия Ренан Дел Зото и Франция Лоран Тили определиха група В от Световното първенство по волейбол като много тежка. В Русе са още отборите на Канада, Холандия, Китай и Египет.

"Групата в Русе е много тежка. Ще направим всичко възможно да реализираме победи и да продължим напред. Резултати от първата фаза са изключително важни за следващия етап и за попадане във финалната шестица в Италия. Затова ще бъдем подготвени и концентрирани за максимален брой победи"", коментира Дел Зото на днешната пресконференция на треньорите.

Треньорът на Канада Стефан Антига сподели, че условията за волейбол в Русе са отлични. "От името на Канада и на целия ни отбор поздравявам Русе. В този град има отлични условия за един такъв голям форум, като световното първенство по волейбол за мъже. Групата ни е с много класни отбори. Очаквам трудни и оспорвани битки и волейбол на високо ниво", каза той.

"Подкрепям изцяло мнението на колегата Стефан Антига от Канада. Тук, в Русе потокът е изключително труден, с много класни съперници. Предстоят тежки битки. Ние играем мач за мач и естествено преследваме победи и продължаване напред в шампионата", добави Тили.

Треньорът на Холандия Гидо Вермюлен също се изказа ласкаво за организацията и условията в крайдунавския град. "Залата в Русе е много хубава и предразполага всички да дадат най-доброто от себе си, за да се получи волейбол от високо ниво. Много сме развълнувани, защото Холандия е за първи път на Световно първенство от 16 години насам. Ще се постараем да се представим по най-добрият начин, за да се класираме във втората фаза от шампионата, което е и нашата цел. На Световното участват 24 отбора, така че няма лесни мачове, като на игрището всеки ще покаже на какво е способен".

Наставникът на Китай Раул Лозано заяви, че неговите възпитаниците ще дадат всичко от себе си, за да продължат в следващата фаза. "Групата е много тежка, с класни съперници. Но ние ще се борим и ще дадем всичко от себе си в тези мачове. Постарали сме се да се подготвим по най-добрия начин за това първенство и ще се опитаме да дадем най-доброто, и ако може да продължим в следващата фаза. Поздравявам Русе и българската федерация за отличните условия на това световно първенство".

Мохамед Моселхи Ибрахим, селекционер на Египет: "Групата е много трудна, но за нас е чест да бъдем тук, в Русе и да играем срещу едни от най-добрите отбори в света. Не само Бразилия, но и останалите тимове разполагат с класни състезатели. Ние обаче също имаме опитни и добри играчи и ще борим във всеки мач".