Постепенно погледите на спортните фенове у нас се насочват към "Арена Армеец", където от 3 до 10 февруари ще се насладим на най-голямото спортни събитие у нас през годината - Sofia Open 2019.

Турнирът от категория АТР 250 ще отбележи своето четвърто издание в софийската столица, а с оглед на участниците в него спокойно може да кажем, че то ще бъде и най-силното в досегашната история.

Всичко започва още в събота с жребия на турнира, който е от 15 часа и ще бъде излъчван по DIEMA SPORT. Част от него ще бъде и най-титулуваният тенисист, играл у нас, трикратният шампион от Големия шлем Стан Вавринка.

Швейцарецът ще помогне за попълването на схемата, в която ще има четирима тенисисти от топ 20. Това са Карен Хачанов, Стефанос Циципас, Даниил Медведев и шампионът от първото издание на турнира Роберто Баутиста Агут. Това ще са и първите четирима поставени, които ще имат лукса да започнат директно от втори кръг. Още в първи обаче очакваме интересни мачове, тъй като от него своето участие започват Вавринка и други големи имена като Гаел Монфис, Фернандо Вердаско, Николоз Басилашвили, Андреас Сепи, Мартин Клижан и други.

С нетърпение очакваме и жребият на българите в турнира. Димитър Кузманов и Адриан Андреев ще участват в основната схема, а да достигнат до нея през квалификациите ще опитат финалистите от Държавното първенство - шампионът Габриел Донев и Александър Лазаров.

В следващите часове очакваме да разберем и кой ще получи третият "уайлд кард" за основната схема. Много вероятно изглежда тя да отиде за Донев, а друг българин да получи покана от организаторите за квалификациите.