Шампионът в София Даниил Медведев определи успеха си в "Арена Армеец" като заслужен. На пресконференцията след триумфа руснакът призна, че в амбициите му влиза дори стигане до №1 в света.

"Изпълних своята задача. Спечелих четирите си мача, играх добре в последните три, просто съм щастлив", заяви щастливият победител, за когото от понеделник всичко започва наново. "Утре летя за Ротердам, оказа се, че с Мартон (Фучович) летим заедно, така че продължаваме напред."

На въпрос, дали рожденият му ден (в понеделник б.р.) ще е по-хубав с купата, руснакът отговори: "Ако бях загубил, не, че нямаше да съм щастлив, но нямаше да съм толкова доволен. Ще се срещна с жена ми на летището, ще изпием по чаша чампанско, а след това ще се готвя за мача ми с Жереми Шарди."

"Мисля, че една от важните неща бе, че бях спокоен, но в същото време печелех повече точки на негов сервис. В първия сет направих два пробива, във втория още два."

"Мисля, че днес бях по-добрият играч и заслужавах победата, не винаги по-добрият играч печели, но днес случаят беше такъв."

Медведев сподели, че не мисли за постигнатото от големите руски тенисисти преди него. "Не мисля затова, играя за себе си, искам да стана по-добър, ако мога да стана №1, правя всичко възможно затова, така че не мисля за предишните руски тенисисти. Те са легенди, обичах да ги гледам, но сега съм фокусиран върху себе си."

"Прекрасен турнир, прекрасна организация, първоначално не харесах нито корта, нито топките, но спечелих турнира, така че няма значение. Турнирът е страхотен, не знам кое да отлича от останалото."

"Когато печелих турнири при юношите, понякога може да съм бил по-щастлив от сега, по отношение на емоцията. Иначе е трудно да ги разделя, по отношение на точки и пари най-напред е този в Токио от категория АТР 500. Този тук ми дава голяма увереност."

"Във всеки мач беше трудно, имаше ключови моменти. В първия не играх добре. Днес играх прекрасно, но Мартон избра добра тактика срещу мен, бях под сериозно напрежение, но се опитах да не го покажа, издържах и той започна да се пропуква. Спечелих, така че би трябвало да дойда да защитавам титлата си, но не мога да кажа отсега, има 365 дни до този момент."