Още шестима шампиони от Големия шлем, включително намиращият се под №3 в световната ранглиста, се записаха за участие на Sofia Open 2019. Крайният срок за заявки за турнира на двойки изтече снощи, а компанията в „Арена Армеец” ще бъде най-бляскавата в цялата история на надпреварата.

Начело на списъка е третият в настоящата ранглиста Мате Павич. Хърватинът направи дубъл миналата година на Аустрелиън оупън: титла на двойки с Оливер Марах (Ав) и смесени двойки с канадката Габриела Домбровски. Павич е също така и шампион в микса от US Open 2016 заедно с Лаура Зигемунд (Гер).

В София Павич ще си партнира с Ненад Зимонич. Сръбската легенда, който спечели три турнира от Големия шлем на двойки и пет на смесени двойки, ще се завърне от пенсия, за да играе в София. Зимонич прекрати кариерата си миналия май на 42-годишна възраст, а най-добрия му резултат на Sofia Open е титлата с Виктор Троицки през 2017 г.

Най-титулуваната двойка, която ще играе на българска земя тази година, е Ройер/Текъу. Холандско-румънският тандем грабна титлата на Уимбълдън (2015), US Open (2017), а триумфира също и на финалите на АТП през 2015-а. В добавка Ройер има титла в микса на „Ролан Гарос” (2014 г. с Анна-Лена Грьонефелд), а Текъу – на Аустрелиън оупън (2012 г. с Бетани Матек-Сендс).

Бляскавата шампионска селекция допълва Рохан Бопана. Индиецът е победител на смесени двойки от „Ролан Гарос” 2017 г. с Габриела Домбровски, а в София ще си партнира със сънародника Дивидж Шаран.

Списък на двойките в основната схема на Sofia Open:

Жан-Юлиен Ройер (Холандия)/Хория Текъу (Румъния)
Доминик Инглот (Великобритания)/Франко Шкугор (Хърватия)
Николоз Басилашвили (Грузия)/Матю Ебдън (Австралия)
Рохан Бопана (Индия)/Дивидж Шаран (Индия)
Робин Хаасе (Холандия)/Матве Миделкооп (Холандия)
Мариус Копил (Румъния)/Мартон Фучович (Унгария)
Сантяго Гонсалес (Мексико)/Айсам-ул-Хак Куреши (Пакистан)
Мате Павич (Хърватия)/Ненад Зимонич (Сърбия)
Симоне Болели (Италия)/Андреас Сепи (Италия)
Денис Молчанов (Украйна)/Игор Зеленай (Словакия)

Последните две места в схемата ще бъдат запълнени от двойки с „уайлд кард”.

Sofia Open 2019 ще се проведе от 3 до 10 февруари в „Арена Армеец”. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim