Стефанос Циципас бе един от големите герои на Аустрелиън Оупън 2019. Сензационно младокът се превърна в първия играч от родината си, достигал до полуфиналите на турнир от Големия шлем. Най-запомняща се оказа победата в четири сета над Роджър Федерер, а след успеха си Циципас си тръгна от Мелбърн с 360 точки и 920 хиляди долара. Но не само! Защото тенисистът вече може да се похвали и със сувлаки на свое име.

Мелбърн е вторият най-населен с гърци град в света след Атина и заради това Циципас се чувстваше като у дома си. А един гръцки ресторант в града стигна дотам, че реши да кръсти новото си сувлаки на 20-годишния герой на нацията.

Сувлаки "Циципас" е с агнешко месо, горещ чипс, домати, дзадзики, фета сирене, прясна мента, болисек и чили.

"Щастливи сме да го направим сега, защото той се справи толкова добре. Много сме горди с него. Той свърши невероятна работа, да стигнеш до полуфиналите е огромно постижение", споделя собственикът Никол Папасавас.

Това е вторият случай, в който ресторантът кръщава сувлаки на тенисист. Същото се случи и през 2006-а, когато кипърецът Маркос Багдатис игра финал.

"Младите австралийски гърци полудяват. Те са толкова щастливи от всичко, което се случва. Това е някого, зад когото можем да застанем. Това ни дава хубава връзка с нашите семейства. Стефанос е просто прекрасен пример за младите австралийски гърци и вдъхновява спортистите, така че в момента е много вълнуващо."

Циципас ще бъде една от звездите на Sofia Open 2019 като у нас се очаква също да има огромна гръцка еуфория около тенисиста. Причината е, че турнирът в "Арена Армеец" е най-близкият като разстояние спрямо Гърция в календара на АТР. Много сънародници на Циципас ще пристигнат, за да наблюдават на живо новия спортен герой на нацията.