Невероятното представяне на Стефанос Циципас на Аустрелиън Оупън доведе до огромен гръцки интерес спрямо Sofia Open 2019!

Още преди турнира в Мелбърн бе ясно, че Циципас ще се радва на солидна агитка в "Арена Армеец", но победата му над Роджър Федерер и класирането за полуфиналите са накарали още много хора от южната ни съседка да предприемат пътуването до София, за да видят в игра своята голяма звезда.

Гърция не може да се похвали с домакинството на АТР турнир и Sofia Open на практика се явява най-достъпното събитие като близост спрямо Гърция, на което местните фенове могат да видят в действие Циципас.

Гръцката тенис федерация също се е запасила с доста билети като с част от тях ще осъществи много хубава инициатива. Ръководителите на местния тенис ще изпратят в София най-големите таланти, които да усетят атмосферата от силния турнир и да подкрепят на живо своя идол Циципас. 32 билети ще бъдат раздадени на първите четирима от ранглистите до 12, 14, 16 и 18 години при момчетата и момичетата. Още 18 билети ще бъдат дадени на техните придружители.