Италианският тенисист Матео Беретини призна, че в някаква степен и за него самия остава загадка как точно успя да победи поставения под номер 1 в основната схема на Sofia Open 2019 Карен Хачанов.

22-годишният римлянин успя да поднесе голямата изненада в три сета и след загубен тайбрек в първия.

„Всъщност, не знам как го направих. Беше много труден първи сет. Мисля, че не играх толкова добре, но се борих много. Във втория се опитвах да играя добре на ретур, защото той сервираше много добре. След като го пробих, си казах, че мога да го направя. В третия сет вече играх много добре, затова съм много щастлив”, коментира Беретини.

„Добре съм, всичко е наред. Особено във втория и третия сет сервирах отлично, играх добре от дъното на корта. Справих се доста по-добре, отколкото в първия сет. Надявам се да остана здрав и в следващия кръг.”

„Доста хора дойдоха да гледат мача, така че им благодаря. Чух и няколко италианци, на които също съм благодарен. Може би ще играя по-добре в следващия кръг”, каза още италианецът.

В следващия кръг от надпреварата Беретини ще се изправи срещу победителя от срещата Мариус Копил (Румъния) – Фернандо Вердаско (Испания).