Италианецът Яник Синер направи успешен старт на защитата на титлата си на Sofia Open с награден фонд 481270 евро.

Поставеният под номер 1 Синер се класира за четвъртфиналите след успех над квалификанта Егор Герасимов от Беларус с 6:2, 7:6(3) за 101 минути и записа шеста поредна победа в зала "Арена Армеец", след като през миналия сезон заслужи титлата при дебютното си участие в българската столица.

LAP.bg
21 снимки

20-годишният италианец отрази три брейкбола в първия гейм, след което направи серия от 11 поредни точки, за да дръпне с 3:0. Той имаше известни трудности при подаването си в седмия гейм, който измъкна от 15:40, а след това отново проби, за да вземе първия сет.

Във втората част Герасимов значително стабилизира играта си и дори стигна до брейк за 5:4 и сервираше за изравняване на резултата, но Синер беше солиден в следващия гейм и направи 5:5. Последва тайбрек, в който шампионът доминираше и триумфира със 7:3 точки.

"Много съм щастлив и развълнуван, че отново съм тук. През миналата година получих много любов от феновете и съжалявам, че през тази година няма публика. Доволен съм и от първия ми мач днес. В първия сет играх добре, ретурите ми вървяха и бях солиден на сервис. Във втория сет беше по-оспорвано. Допуснах пробив за 4:5 и се радвам, че успях да го върна веднага. След това играх добре в тайбрека. Като цяло няколко точки направиха разликата във втората част", коментира Синер.

Той ще играе утре на четвъртфиналите срещу австралиеца Джеймс Дъкуърт.