Третият ден от началото на силния АТР 250 турнир Sofia Open обещава отново силни емоции на феновете в "Арена Армеец". За трети пореден ден те ще видят български тенисист в гладиаторска битка. 

Днес е ред на втората ракета на България Димитър Кузманов да започне участието си в основната схема. Той има стари сметки за уреждане със съперника си Робин Хаасе, с когото ще излязат на Централния корт не преди 18:00 часа. 

Двамата се срещнаха на този етап от надпреварата и преди две години, като холандецът триумфира с сблъсъка. Сега Кузманов ще се опита да се реваншира и да запише първата си победа на Sofia Open. 

Това обаче няма да е първият двубой с българско участие в програмата днес. Точно преди Кузманов и Хаасе да излязат в срещата си на сингъл, двама българи ще се борят за победа на двойки. Това е тандемът Александър Лазаров/Александър Донски, които се изправят срещу грузинско-австралийската двойка Николоз Басилашвили/Матю Ебдън. 

Лазаров вече предложи страхотни емоции на публиката, след като преодоля двама съперници в квалификациите на сингъл и си осигури участие в основната схема, зашисвайки първите български победи на Sofia Open, които не са на Григор Димитров. Сега той ще се надява да ги продължи и на двойки. 

Гвоздеят на вечерта е запазен за битката на още една от големите звезди в надпреварата Гаел Монфис. Седмият в схемата французин се изправя срещу финалиста в първото издание на надпреварата Виктор Троицки в безспорно класния сблъсък. 

Ето и пълната програма:

Централен корт:
От 12 часа: (5) Николоз Басилашвили (Q) Даниел Брандс
Ян-Ленард Щруф - (Q) Стефано Травалия
(WC) Александър Донски/Александър Лазаров - Николоз Басилашвили/Матю Ебдън

Не преди 18 часа: Робин Хаасе - (WC) Димитър Кузманов
(7) Гаел Монфис - (WC) Виктор Троицки

Корт №1:
От 12 часа: (Q) Яник Маден - Адриан Манарино
Симоне Болели/Андреас Сепи - (2) Доминик Инглот/Франко Шкугор
Чен-Пен Шие/Кристофър Рунгкат - Мариус Копил/Мартон Фучович
Денис Истомин - Матео Беретини
(1) Жан-Жулиен Ройер/Хориа Текау - Денис Молчанов/Игор Зеленай