Една от големите звезди на Sofia Open 2019 Стан Вавринка допусна загуба още на старта през този сезон. Трикратният шампион от Големия шлем допусна обрат 6:3, 6:7(5), 4:6 срещу финалиста преди година Мариус Копил.

Така румънецът продължава с успешните си изяви у нас, докато Вавринка ще се прости и с точки от актива си, след като през 2018-а игра полуфинал в "Арена Армеец".

Началото на двубоя изобщо не предвещаваше подобен финал. Швейцарецът правеше уинър след уинър и на свой сервис даде едва една точка на съперника в хода на целия първи сет. В същото време пробив в шестия гейм се оказа достатъчен за успеха.

Във втората част малко изненадващо с оглед на бързо развиващите се геймове, и двамата имаха точки за пробив в рамките на два гейма. Все пак Вавринка продължи да печели лесно своите подавания като в същото време Копил стабилизира играта си и все повече разчиташе на много мощния си сервис. Така се стигна до тайбрек, в който един-единствен минипробив за 6:5 се оказа достатъчен за румънеца да вкара мача в трети сет.

В третия му гейм пък дойде единственият пробив в мача в полза на Копил, който се оказа и напълно достатъчен. До края румънецът действаше перфектно на сервис и така стигна до една от големите си победи спрямо името на съперника.

Във втори кръг Копил ще играе с победителя от мача между Фернандо Вердаско и Александър Лазаров.