Превръщащият се във фаворит на публиката на Sofia Open Александър Лазаров ще излезе за третия си мач на турнира в ранния следобед днес. Макар да започна надпреварата без АТР-ранкинг, той преодоля квалификациите, в които глава пред него преклониха двама играчи от Топ 150 на света. И така заслужи наградата си да играе в основната схема. 

Препятствието пред Алекс в първия кръг е огромно. Той ще се изправи срещу един от фаворитите в турнира Фернандо Вердаско, който дойде в София след силни изяви на Аустрелиън Оупън. Испанецът е звездата, който най-рано дойде в "Арена Армеец" да се подготви за участието си, което показва само колко насериозно приема предизвикателството. 

Двамата ще спорят на Централния корт във втория мач от програмата за деня. Преди тях ще се изправят един срещу друг победителят от Sofia Open миналата година Мирза Башич срещу словака Мартин Клижан, който също направи силен рейд тук. 

С голямата битка на Алекс Лазаров срещу ветерана Вердаско българското участие на Sofia Open за деня не приключва. Веднага след края ѝ на корта ше излязат Димитър Кузманов и Адриан Андреев в надпреварата на двойки за мача си от първия кръг срещу Робин Хаасе и Матве Миделкооп. 

След края на тези емоции, свързани с българските тенисисти, на Централния корт предстоят и гвоздеите в програмата за сряда. Това са срещите на първия победител в София Роберто Баутиста-Агут срещу екзекутора на Адриан Андреев на сингъл Матю Ебдън, с които започва вторият кръг, последван от мача, противопоставящ лидера в схемата Карен Хачанов на италианеца Матео Беретини. 

Ето и програмата за четвъртия ден на Sofia Open: 

Централен корт

12:00 часа

Мирза Башич – Мартин Клижан

Следван от:

Александър Лазаров – Фернандо Верадско

Следван от:

Адриан Андреев/Димитър Кузманов – Робин Хаасе/Матве Миделкооп

Следван от:

Роберто Баутиса-Агут срещу Матю Ебдън

Следван от:

Карен Хачанов срещу Матео Беретини

Корт №1:

Ласло Джере – Михаил Кукушкин

Мартон Фучович – Андреас Сепи

Роан Бопана/Дивиж Шаран – Мате Павич/Ненад Зимонич

Никола Мектич/Юрген Мелцер – Сантиаго Гонсалес/Аисам-Ул-Хак Куреши

Йееван Недунчежиян/Пурав Рая – Робърт Галъуей/Натаниел Лемънс.