Унгарецът Мартон Фучович преодоля първия кръг на турнира по тенис на твърди кортове за мъже АТП 250 Sofia Open с награден фонд 563815 евро. Поставеният като номер 8 в схемата на турнира ще се изправи срещу австриеца Юри Родионов там, след като елиминира младия французин Терънс Атман с със 7:6 (4), 6:3 за час и 33 минути.

Фучович, който е на 47-о място в световната ранглиста на АТР, водеше равностойна битка в първия сет с дошлия от квалификациите французин. Той проби за 3:2, но брейкът бързо беше върнат. В крайна сметка равновесието се запази до тайбрека, където унгарецът беше по-концентриран и взе преднина. Във втората част играта също беше равностойна до 3:2, когато унгарецът направи пробив и  оттук нататък не изпусна победата. По този начин той става вторият унгарец, който преодолява първия кръг след Фабиан Марожан.

Напред се класира и намиращият се на 82-о място в подреждането на АТР Джак Дрейпър, който елиминира германеца Максимилиан Мартерер с 6:3, 6:2 и по-нататък има за съперник Лоренцо Музети.

Играещият с лявата ръка британец Дрейпър пристигна в отлично настроение в София, след като през миналата седмица спечели петата си титла от турнир Чалънджър за годината. Той направи по два пробива във всеки сет и за 68 минути приключи мача. /БТА