Френският тенисист Адриан Манарино се класира на полуфиналите на Sofia Open 2020. Той говори пред медиите след успеха си с 2:1 сета на молдовеца Раду Албот.

LAP.bg
49 снимки

„Чувствам се добре. Годината беше дълга и въпреки, че не играхме в много турнири, по-възрастните играчи тренирахме усилено, за да останем във форма. Всички сме малко изтощени, но в същото време съм много мотивиран да продължа доброто си представяне тук“, сподели Манарино.

„Мисля, че при първото ми участие тук загубих на 1/4-финал, но условията бяха добри за мен и организацията още тогава беше на високо ниво. Много ми харесва да съм в София. Сега е по-различно, защото нямаме възможност да обиколим града, но въпреки това съм щастлив да съм тук. Организацията е много добра, хотелът и храната са чудесни, така че нямам от какво да се оплача. Фактът, че всяка година съм тук, означава, че винаги играя с удоволствие на този турнир“, добави още той.

„Мисля, че прогресирах много в играта си през последната година. В началото на 2020 г. резултатите ми не бяха много добри, но в същото време играх срещу много силни опоненти като Григор Димитров, Гаел Монфис и Пабло Кареньо Буста. След това обаче резултатите ми малко по малко се подобриха. Мисля, че се представих добре на US Open, но за съжаление се контузих по време на сезона на клей, след което ми трябваха 5-6 седмици, за да се възстановя. На Мастърса в Париж загубих от Зверев, но като цяло мисля, че играх добре. Участието ми в София е чудесна възможност за мен да приключа силно годината и да запазя високото ниво, което демонстрирам напоследък“, заяви французинът.

Попитан какво мисли за качествата на един от потенциалните си съперници на полуфинала – Яник Синер, Манарино отвърна „Всички имат едно и също мнение за Яник – той е изключително талантлив и освен това е много зрял за човек на неговата възраст. Той е висок, удря добре топката и движението му по корта е чудесно. Сигурен съм, че ще бъде един от топ играчите в тура след няколко години“', каза Манарино.