Любовта на българските фенове е безкрайна. Това важи с пълна сила и за привържениците на тениса, а доказателството идва от „Арена Армеец“, където продължава Sofia Open 2022.

Един трикольор обикаля света, а неговите собственици са в столицата ни, за да подкрепят българските участници. Независимо че нашите представители отпаднаха от надпреварата, феновете не спират да изразяват своята признателност при всяка възможност.

Знамето, което се е вяло в Бризбън и Мадрид, вчера беше в София заради Янаки Милев и Пьотр Нестеров. И въпреки че отпаднаха, мотивацията да продължат е още по-голяма след случилото се в залата.

В предаването „Дневникът на Sofia Open” по DIEMA SPORT 3 дуетът благодари на привържениците, които пътуват в цял свят, за да ги подкрепят.

„Винаги сме се опитвали да играем за победа и да показваме най-добрата си игра. Да вдигнем публиката на крака, да ни помогнат и те, както имаше възможност в мача. Не успяхме да спечелим мача, но благодаря още веднъж“, сподели Янаки Милев.

Неговият партньор Пьотр Нестеров също е признателен на публиката в „Арена Армеец“.

„За мен е чест да играя пред тези хора. Няма значение, че мачът не беше на Централния корт, но атмосферата беше добра, чуваха се много феновете. Не раздаваме автографи всеки ден, не играем на такова ниво всеки ден, но се надявам скоро да започне да се случва. Много съм горд и от Янаки в тези два мача. Насладихме се на подкрепата“, отговори Пьотр Нестеров.

Турнирът Sofia Open 2022 можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 3.