Легендата на българския тенис Божидар Пампулов сподели своето мнение за тазгодишното издание на Sofia Open 20222. Той е в София и следи играта на новото поколение състезатели.

За предаването „Дневникът на Sofia Open” по DIEMA SPORT 3 Божидар Пампулов разкри, че се наслаждава на представянето на младите тенисисти в световен мащаб, които превземат територията на Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

„В последните 15-20 години доминираха Джокович, Надал и Федерер. Всеки един от тях дърпаше останалите напред. Появи се новото поколение, което трябваше да надскочи летвата, която поставиха тримата играчи на много високо ниво. В този момент стана ясно, че тенисът отива в друга посока, с много бързи и мощни удари, много бързо темпо, с невероятно темпо. Старото поколение вече не издържа на него и е въпрос на време кога ще им свърши ерата. Тя е вече в своя залез. Ние сме свидетели на този преходен период. Затова ще спомена Карлос Алкарас, с онова, което показва в последно време, ще спомена Синер, както и доста млади играчи, които са тук. Италианският тенис дръпна много“, сподели Божидар Пампулов.

Повече можете да видите във видеото.