Българинът Александър Лазаров призна класата на опитния испанец Фернандо Верадско след поражението му на Sofia Open 2019. Родният тенисист показа много добра игра, въпреки че загуби с 2-6, 1-6, но до последно доказа прекрасното си участие по време на тенис-седмицата в София. Лазаров призна, че последните дни не е спал от вълнение след изиграните мачове.

„Чувствах се като човек, който хваща ракетата за пръв път. Имам адски много да уча, за да стигна нивото на Вердаско. Ако един ден постигна една стотна от това, което той е постигнал, ще бъда доволен”, сподели Вердаско пред DIEMA SPORT.

„Последните три дена почти не съм успял да заспя. Това е най-добрата седмица, откакто играя тенис. Накрая ми дойде в повече напрежението и емоциите, но се надявам следващият път да бъда по-равностоен. Чувствам, че мога да играя на това ниво, но трябва да го показвам всеки път. Искам да благодаря за всеки един, в който дойдоха да ме подкрепят. Без тях на дали щях да спечеля двата мача, в които играх”, завърши Алекс Лазаров.