Александър Лазаров не скри разочарованието от представянето си в мача срещу сърбина Филип Крайнович в първия кръг на турнира от сериите АТП 250 в София. Българският национал загуби с 0:6, 3:6 за малко повече от час от 37-ия в света и поставен под номер 5 в основната схема в зала "Арена Армеец".

"Бях доста далеч от истината днес. Преди жребия казах, че той е един от хората, с които искам да играя, поради факта, че го познавам и се надявах, че ще стане хубав мач. Не се получи. Играя тенис вече от 15 години и постоянно се уча на нещо ново. Днес изпитах нещо различно и това е страх от победа. Тренирах добре, всички, с които играх, ми казваха, че имам шансове. Но тенисът е спорт, в който, ако не си добре психически, колкото и добре да удряш топка, не можеш да биеш", коментира Лазаров. 

"Аз ниво в този мач не показах, играта ми я нямаше. Не може да се каже, че съм си повярвал повече във втория сет. Може би нещо можеше да стане, ако при 2:1 за мен бях реализирал единствената ми точка за пробив. Може би, ако тогава беше станало 3:1 и ако след това си бях удържал подаването за 4:1...но стават много ако, а с това не се печели", добави той. 

Лазаров не смята, че Крайнович е показал изключителна игра, но съперникът му се е възползвал от слабото му представяне. 

"Той не направи нищо кой знае какво, за да ме пробие. Единственото беше да вкарва топката, но аз дори и това не можах да направя днес. Пробивът (при 3:3 във втория сет) беше логичен, защото след всеки един сервис-гейм аз по-трудно и по-трудно си взимах точките", каза Лазаров.