Всички помним как Гърция полудя преди почти 15 години, когато националният отбор по футбол спечели европейската титла. Е, сега южната ни съседка отново е завладяна от спортна треска, а героят е едно 20-годишно момче. 

Става въпрос за първата ракета на страната Стефанос Циципас, когото на галено наричат "Цици" в родината му. Медиите не спират да следват всяка негова крачка по света, а феновете крещят името му. И той полека-лека се превръща в любимец на цялата нация. 

Това си личи и по гръцкото нашествие в българската столица за турнира Sofia Open. Тази надпревара е най-близката до Гърция в календара на АТР и десетки хиляди фенове на Циципас от южната ни съседка са залели София, а голяма част от тях са на трибуните в "Арена Армеец", за да гледат на живо любимеца си. 

А подкрепата за него е много гореща, типично по гръцки. Определено Стефанос Циципас се радва на подкрепа, сякаш играе мачове за Купа Дейвис. А виковете "Мачкай, Цици", кънтящи в "Арена Армеец" със сигурност надъхват младата звезда за силно представяне в София. 

Тенисистът вече спечели две АТР-титли, но със сигурност трофей в България ще е по-специален за него, защото подкрепата към него е огромна. А пътят до там няма да е лек, макар вече първото препятствие е преодоляно.