Българската звезда на тениса Григор Димитров ще поднови участията си през тази година на турнира в Акапулко. Той ще се подвизава в мексиканския курорт на надпреварата, започваща на 25 февруари. 

Така Димитров ще има пауза от над един месец между двата си последни мача. За последно той се появи на корта на 20 януари на Аустрелиън Оупън, когато загуби от американеца Франсис Тиафо на 1/8-финалите. 

Българинът пази приятни спомени от Акапулко. Той спечели тилата там през 2014 г. след успех на финала над южноафриканеца Кевин Андерсън. Последното му участие в Мексико беше през 2016 г., когато падна от Доминик Тийм на 1/4-финал. 

Компанията в мексиканския курорт ще е доста силна. Освен Димитров, там ще участват още Рафаел Надал, Александър Зверев, Кевин Андерсън, Джон Иснър, Стан Вавринка, Ник Кириос и редица други. Шампионът от миналата година Хуан Мартин дел Потро няма да играе заради травма. 

Димитров има контузия в рамото, която не му позволи да участва на турнирите в София, за където до последно му се пазеше уайлдкард, както и Ротердам следващата седмица, където миналата година достигна до финала.