Тенис на световно ниво ще наблюдаваме в София. Фернандо Вердаско е една от големите звезди на корта, които ще можем да гледаме на живо на турнира Sofia Open. Той започва в неделя, а всички най-интересни мачове, анализи любопитни моменти можете да проследите в каналите на DIEMA XTRA и в Новините на NOVA.

35-годишният Вердаско има 15 титли, 7 от които на сингъл, а миналата година отпразнува своята победа номер 500 в елитния тенис. Изпанецът е участвал в 63 поредни турнира от Големия шлем.

Личният му живот често е тема в медиите през годините, но сега вече е женен за Анна Бойер, полусестра на Енрике Иглесиас. Това е и любимият певец на Фернандо, и то още преди да се запознае със съпругата си преди пет години. Сега щастливото семейство очаква първото си дете.

А Вердаско сподели какво е знаел за България, преди да дойде за първи път у нас тази зима. Разбира се, допирната му точка е Григор Димитров. 

"Не знаех толкова много за България, преди да дойда тук. Познавам от много години Григор Димитров, още от юноша. Тренирахме в Лас Вегас преди повече от 10 години. Тогава двамата тренирахме с фитнес треньора на Андре Агаси, даже прекарвахме време заедно. След това играхме няколко пъти един срещу друг. Той е добър приятел."

"Но не съм имал възможност да дойда в България досега. Така че се радвам, че ще се запозная със страната ви", сподели Вердаско в интервю за NOVA, излъчено в сутрешния блок "Здравей, България", след което говори и за очакванията си за турнира. 

"Много играчи сме в турнира, може дори и непоставен да спечели. Нивото е много близко, всеки може да победи всеки. Трудно е да се предскаже, затова пристигнах възможно най-рано, за да мога да се подготвя. Не да дойда в неделя и да съм на принципа - каквото стане, стане. Реших да дойда в сряда и да имам 4-5 дни преди турнира, за да съм възможно най-добре подготвен и да имам шанс да спечеля", заяви Вердаско. 

Той сподели и какви са футболните му пристрастия. Испанецът е фен на мадридския гранд Реал, но симпатизира и на градския му съперник Атлетико. 

"Фен съм на Мадрид, най-точно казано. Всеки ме свързва с Реал, защото от много години ходя на мачовете и имам приятели там. Почти всеки от моето семейство е фен на Реал. Но сега имам много приятели в Атлетико. Така че не съм обичайният фен, който обожава един отбор и мрази останалите."

"Гледам през очите на спортист. Пък и искам приятелите ми да побеждават. В момента имам много близки в Атлетико, един от приятелите ми работи в клуба. Така за мен не е лесно, трябва да подкрепям един приятел, когато играе срещу друг. Фен съм и на двата отбора, искам да печелят, дано имат добра година", заяви Вердаско и сподели малко истории от личния си живот.

"Винаги съм бил човек, който е бил във връзка и харесвам това. Може би ми помага играта ми да е по-стабилна. Въпрос на манталитет. С жена ми сме заедно от пет години и чакаме дете, което ще се роди през април. Щастлив съм много и съм развълнуван."

"Много съм близък със семейството си, винаги съм искал да имам дете, но не е било подходящото време. Сега съм много щастлив, че бебето е на път. Освен това съм на 35 години, вече съм към края на кариерата си, това е перфектен момент да имам дете", заяви Вердаско и сподели дали би кръстил детето си на българската столица. 

"Ако е момиче, може", сподели Вердаско с усмивка на лице и разкри дали би се включил в турнира за най-добре изглеждащ играч на Sofia Open. 

"Не, не бих. Има много добре изглеждащи тенисисти, аз бих се определил като средно ниво. Нито много грозен, нито най-красивият. Да харесваш някого на испански имаме израз, който се превежда като "зависи от човека". Някой харесва брюнетки, друг блондинки, всеки си има вкус. Този въпрос няма един отговор", завърши Вердаско.