Българският тенисист Димитър Кузманов коментира жребия на Sofia Open 2020, който му отреди да се изправи в първи кръг срещу италианеца Славаторе Карузо.

13 снимки

“Това е пето поредно участие за мен на този прекрасен турнир. Мога да кажа, че това е приемвли в жребий за мен, тъй като няма лесни противници тук, с оглед на всички заявени участници и тези, които ще вземат участие. Благодаря на Ади (б.р. Адриан Андреев), че той изтегли моят съперник. Познавам много добре Славаторе. Преди години много често взимаше участие в турнирите на ATP Чаленджър. Тренирали сме много пъти заедно, но официален мач помежду си нямаме. Очаквам тежък мач, както беше и преди жребия независимо срещу кого ще се изправя. Надявам се и на всяка цена трябва да изпълня указанията на моя треньор и това, което е необходимо да правя на корта“, заяви Кузманов.

„Прекрасно е. Като всяка една години, това е едно прекрасно изживяване. За съжаление тази година, с оглед на ситуацията, която е в света с пандемията, залата няма да има възможност да бъде пълна, но хубавото е, че ще има определен брой фенове, които ще могат да наблюдават срещите. Надявам се всички да спазват мерките, които са наложени, за да се проведе успешно този турнир и да продължи. Това е една невероятна възможност, както за мен, така и за всички други българи, които ще вземат участие“, добави още той.

Билети за надпреварата може да закупите ТУК