Присъствието на някои от най-големите млади звезди в световния тенис е сред акцентите на четвъртото издание на турнира от сериите АTP 250, това отбелязва специално за Diema Sport - Божидар Пампулов.

"Точно първата група с тримата играчи представлява най-голям интерес към всички специалисти, защото те успяха да разкалят желязната тройка от Джокович, Надал и Федерер. Спомняме си победата на Хачанов над Джокович в Париж, а Циципас победи Федерер на Аустрелиън Оупън."

"Хачанов допусна много голяма изненада като загуби от Матео Беретини. Затова много помогна слайс бекхенда на италианеца, който караше Хачанов да бърка форхенда, който изпълнява с екстремно горно въртене."

Бившият състезател и капитан на България за Купа Дейвис направи анализ и на българското участие и най-вече върху какво трябва да работят нашите състезатели.

"Българското участие също бе много добро. Лазаров успя да пробие през една много тежка квалификация. Видяха се хубави неща и неща, върху които трябва да работят. Лазаров е работил много над сервиса си, станал е много добър. Техниката на отделните му удари също е много добра, но в третия мач му липсваше физика. Бих го посъветвал да наглебне на нея, защото турнирът не е много тежък, играе се на бърза настилка, при добри климатични условия. В целия свят се провеждат турнири при много високи температури, във формат 3 от 5 части, и затова се изисква много здрава физика."

"На Андреев, който игра много добре, му пожелавам успех и по-нататъшно развитие. А на Кузманов, който идва от Чалънджър турнирите, виждам, че би следвало да промени тактиката си и да се опита в тези турнири, които са една категория по-високи, в първия възможен момент да се опитва да спечели топката, тъй като когато я пропусне тази възможност, нещата се обръщат и това правят неговите противници и така той губи шанс да спечели точка, която преди това е могъл да направи."