Българският тенисист Александър Лазаров не скри, че e обмислял да се откаже след мача на сингъл на Sofia Open, но въпреки травмата, продължи участието си и на двойки.

Александър Лазаров и неговият партньор Александър Донски отпаднаха, след като отстъпиха с 0:2 сета – 4:6, 3:6, пред водачите в схемата Фабио Фонини (Италия) / Симоне Болели (Италия).

Българският тандем не скри разочарованието си след поражението от лидерите.

„Пробихме при 2:1, мисля, че направихме добър гейм там. Това са професионалистите, трябваше да дойда днес, да изиграя мача. Даже мислех и да се откажа (след мача на сингъл – бел. ред.), но го дължах на Алекс Донски и на хората, които дойдоха да гледат, защото все пак имаше настроение“, сподели Лазаров за предаването „Дневник на Sofia Open”  по DIEMA SPORT 3.

„Опитах се да не му слагам напрежение, казах на Александър Донски, че ако се чувствам добре, каквото мога, ще направя в мача. Ние сме отбор и сме загубили като отбор“, допълни бълагрският състезател.

„Доволен съм, че показвам едно солидно ниво. Надявам се да го надградя и да бъде постоянно“, завърши Александър Лазаров.