„Златните момичета“ от ансамбъла на България по художествена гимнастика сътвориха уникално съчетание с тенис топки и ракети, посветено на големия турнир от сериите АТР 250 – Sofia Open, който ще се проведе от 3 до 10 февруари в „Арена Армеец“.

Любимките на българската публика замениха традиционните си уреди лента, обръч, бухалки, въже и топката за художествена гимнастика и започнаха „специфична подготовка“ за тенис събитието, което завладява България.  

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова смениха залата за гимнастика с тенис корта за една от най-забавните тренировки в живота си. Отбор №1 на България за 2018 г. стана първият ансамбъл в света, който изигра тенис съчетание с топки и ракети. По този начин момичетата на Весела Димитрова показаха подкрепата си към Sofia Open 2019, който ще доведе у нас куп звезди от световния тенис елит. А турнирът вече се гордее с най-грациозните посланици.

„Ние сме готови за Sofia Open, ще се видим в „Арена Армеец“, заявиха диамантите на Весела Димитрова. 

Четвъртото издание на Sofia Open се превръща в най-силния турнир от сериите АТР 250. Доказателство е и изключителното представяне на звездните участници в България на Откритото първенство на Австралия. Sofia Open със сигурност ще има представител минимум на полуфинал. Пристигащият у нас шампион на следващото поколение Стефанос Циципас изхвърли легендарния Роджър Федерер от Australian Open, за да влезе в топ 8 на първия турнир от „Големият шлем“ за сезона. На четвъртфинал новият любимец на Гърция ще срещне първият шампион от София Роберто Баутиста Агут, който също идва в България след битките на австралийска земя.

На Sofia Open ще играят още двама от топ 20 в света, които гледат към топ 10 – Карен Хачанов и Данийл Медведев. Николоз Басилашвили, Фернандо Вердаско, Гаел Монфис и носителят на три титли от „Големият шлем“ Стан Вавринка също потвърдиха участие в София, за да гарантират тенис шоу от най-високо ниво в „Арена Армеец“. Билетите за турнира са в продажба в мрежата на Eventim.