Гаел Монфис се класира за полуфиналите на Sofia Open. Поставеният под номер 2 в схемата Монфис победи категорично италианеца Джанлука Магер с 6:2, 6:2 само за 50 минути на Централния корт в зала "Арена Армеец". Французинът сервираше отлично и не даде особени шансове на съперника. Той пласира 13 аса и загуби само 6 от 39 разиграни точки при собственото си подаване.

Монфис взе първия сет със серия от четири поредни гейм, а във втория набързо поведе с 4:1 и без проблеми затвори мача.

"Доволен съм от представянето ми днес. Ударите ми се получаваха, а и сервисът ми вървеше отлично. Надявам се и утре да играя добре, да победя и да получа шанс да да се боря за трофея", коментира Монфис, който достигна до полуфиналите в София и при предишното си участие през 2019 година, когато дебютира в надпреварата.

"Представих се добре и предишния път тук и винаги се радвам да се върна на място, където съм играл добре", добави атрактивния французин.

Монфис очаква труден полуфинал в събота срещу Маркос Хирон, който по-рано днес елиминира осмия поставен Джон Милман с 6:4, 6:2.

"Маркос играе добре. Има страхотна седмица тук. Записа хубави победи, натрупа увереност. Не сме играли досега, но тренирахме заедно преди няколко седмици, както и на Олимпиадата. Харесвам го. Той е страхотно момче. Очаквам с нетърпение мача с него", завърши французинът.