Гаел Монфис е първата звезда на световния тенис, обявила участието си на Sofia Open 2021. Французинът е десеткратен шампион в турнирите на АТП. Миналата седмица в Синсинати той записа победа №500 в мач от АТП тура, а днес се изкачи до №20 в световната ранглиста. За Монфис това ще е второ участие на Sofia Open след полуфинала му през 2019 г.

„Здравейте! С удоволствие ви съобщавам, че ще играя на Sofia Open от 26 септември до 3 октомври. Чакам с нетърпение да ви видя на трибуните“, заяви французинът в специално видео обръщение към българските фенове.

Навършващ 35 години идната седмица, Монфис е сред най-големите шоумени на корта вече повече от десетилетие. Артистичните му изяви са безчет, а малко са турнирите по света, в които не е вдигал публиката на крака със зрелищните си изпълнения. А новото при Монфис, в сравнение с участието му на Sofia Open преди две години е, че този път вече е семеен. Французинът се сгоди през април, а през юли се венча за намиращата се под №6 в ранглистата на Женската тенис асоциация Елина Свитолина.

България бе сред малкото държави в света, които проведоха надпревара от АТП тура след прекъсването на сезона миналата година заради пандемията. През 2021-а продължава престижната за страната ни традиция с шестото поредно издание на най-големия тенис турнир, провеждан у нас.

Очаквайте скоро детайлна информация за билетите за Sofia Open 2021 и за условията за достъп в "Арена Армеец", които ще бъдат съобразени с актуалната епидемиологична обстановка.

Гаел Монфис

източник: Sofia Open