Българският тандем Александър Лазаров и Александър Донски записа победа на старта на Sofia Open 2022. Дуото се наложи над Фабрис Мартен и Айсам-Ул-Хаг Куреши с 4:6, 6:3, 10:8 в двубой, продължил 1.30 часа.

LAP.bg
32 снимки

Срещата беше много оспорвана за радост на публиката в „Арена Армеец“ в София. Успехът е още по-сладък, тъй като съперниците им са много опитни и имат участия на финали в турнири от Големия шлем.

В следващия мач педизвикателстово ще бъде по-голямо, защото българите ще се изправят срещу поставените под номер 1 италианци Симоне Болели и Фабио Фонини.

За двойката Александър Лазаров и Александър Донски това ще е втори четвъртфинал на домашния турнир след 2019 година.

„Натрупахме много опит и сега играем на много високо ниво, мисля, че можем да се справим срещу всеки съперник, дори да вземем турнира“, сподели Александър Донски след победата.

„Определено се играе по-лесно, когато зад нас има такава публика. Аз само искам да се извиня за последния коментар, обаче точката не беше свършила и понеже извикахте, спрях да си движа краката. Иначе, всичко друго беше супер през целия мач. Благодаря. Днес започнах по-зле, после вдигнах нивото, направихме няколко мача преди да дойдем тук и това помогна. Разбираме се добре и мисля, че имаме сериозни шансове да продължим нататък“, каза Александър Лазаров.


Тази вечер на турнира в София, не преди 18:00 часа, на корта ще излезе Димитър Кузманов, който на сингъл ще се изправи срещу френския квалификант Юго Умбер.

Срещу Умбер националът на България за Купа “Дейвис” ще се опита за втора поредна година да запише победа в основната схема и да се класира за втория кръг на турнира. Срещата ще може да гледате на живо по DIEMA SPORT 3.